Rashladni sustavi

DIGITALNI TERMOSTATSKI REGULATOR

Proizvodimo i montiramo rashladne sustave za kontroliranu fermentaciju mošta, čuvanje vina i hladnu stabilizaciju vina. Kontroliranom fermentacijom štitimo arome u moštu pa se na taj način postiže viša kvaliteta proizvedenog vina. Napredak znanosti i tehnike doveo je i u tehnologiji vina do velikih izmjena. Tako prilikom same fermentacije mošta, umjesto da fermentaciju prepuštamo spontanom vrenju, kada u pogledu intenziteta vrenja, imamo visoke osilacije i padove, a isto tako i u pogledu temperature, što se nepovoljno odražava na kvalitetu, zahvaljujući novim dostignućima može se upravljati fermentacijom, kako u pogledu intenziteta vrenja tako i u pogledu temperature mošta.

CHILLER UPRAVLJAČKI ORMARINOX TANKOVI SPOJENI NA RASHLADNI SISTEM

 

 

 

 

 

 

Upravljački ormari

Upravljačke ormare prilagođavamo prema Vašoj potrebi, tako da svaki tank ima svoj digitalni termostatski regulator, sa preciznošću od 0.1 °C. Zahvaljujući dostignućima moderne tehnologije upravljački ormar se može pomoću software-a povezati računalom i gdje god se nalazili možete biti sigurni da je s temperaturama u Vašem podrumu sve u redu. Uz opciju snimanje možete bilježiti kada i u koje vrijeme su se dogodile bitne promjene temperatura u Vašim tankovima.

Rashladnici vode / Chilleri

Proizvodimo rashladnike vode (chillere) snage 2,5 kW na više u inox ili plastificiranoj izvedbi. Pomoću naših rashladnika možete vršiti i hladnu stabilizaciju vina u izoliranim tankovima. Temperaturu rashladnog medija (glikola) možemo spustiti na temperaturu -10 °C. Hladnom stabilizacijom odvajaju se tartari iz vina bez dodavanja kemijskih sredstava.

Modeli CHILLERA u serijskoj proizvodnji koji su rađeni za naše poznate vinare i vinarije:

RVEN 3 ( 3,6 kW ) . . . . . . . . . . . . RVEN 16 ( 16,2 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 5 ( 5,0 kW ) . . . . . . . . . . . . RVEN 18 ( 18,5 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 6 ( 6,3 kW ) . . . . . . . . . . . . RVEN 20 ( 20,0 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 7 ( 7,5 kW ) . . . . . . . . . . . . RVEN 22 ( 22,5 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 8 ( 8,9 kW ) . . . . . . . . . . . . RVEN 25 ( 25,0 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 10 ( 10,0 kW ) . . . . . . . . . . RVEN 28 ( 28,5 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 11 ( 11,5 kW ) . . . . . . . . . . RVEN 30 ( 30,5 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 12 ( 12,5 kW ) . . . . . . . . . . RVEN 33 ( 33,0 kW ) . . . . . . . . . .
RVEN 14 ( 14,5 kW ) . . . . . . . . . . RVEN 35 ( 35,6 kW ) . . . . . . . . . .

Instalacije

Sustave za kontroliranu fermentaciju vina gradimo tako da u spremniku vode (puferu) hladimo ili grijemo tekućinu (glikol) na željenu temperaturu (od -10°C do +40°C). Tako rashlađeni ili zagrijani medij cirkulira po crijevima kroz duple stijenke cisterni ili termoblokova.

Proizvodimo i montiramo automatska upravljanja i opremu na različite vrste vinifikatora i vinimatika.
Prednost ovog sustava je i mogućnost ugradnje jedinice za hlađenje zraka podruma, tzv. ventilokonvektora preko rashladne tekućine, tj. glikola.